Wat is SSL, PHP en HTML?

Wat is SSL, PHP en HTML?

Hierover volgt een korte uitleg wat SSL, PHP en HTML is.

Een SSL( Secure Sockets Layer) certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Het is uiteraard belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. Een actieve SSL certificaat kan je herkennen aan een aantal zaken.

  • Wanneer er een groen slotje voor de URL ( Internetadres) staat
  • aan de HTTPS vermelding voor de URL

PHP ( PHP Hypertext Preprocessor)  en HTML (Hyper Text Markup Language)

Een vraag die  vaak gesteld wordt is “wat is het verschil tussen PHP en HTML?”. Beide varianten taal, worden gebruikt bij het maken van websites, ondersteund door verschillende CMS’en oftewel Content Management Systemen. Dit zijn systemen of platforms waar websites op draaien, bv: grote spelers als WordPress of Joomla. PHP is in tegenstelling tot HTML dynamisch. Je kunt het zien als aanvulling op of onderdeel van HTML. HTML zorgt voor de opmaak, PHP zorgt voor de verwerking van gegevens. Stukjes PHP-code kunnen worden opgenomen in de HTML-pagina’s. Handige toepassingen kunnen hiermee worden gebruikt. Voor deze verwerking is een processor nodig op een webserver. PHP is dus ook geen programmeertaal maar een scripttaal die speciaal bedoeld is om op deze gekoppelde webservers die dynamische webpagina’s te maken. PHP zorgt er dus voor dat jouw website goed weergegeven en getoond wordt aan je bezoekers.

 

SSL en PHP nodig? Wij regelen het voor u !